materialenkaart interieurontwerp tienerkamer

10 redenen waarom een interieuradvies zo waardevol is.

Je gaat verhuizen of verbouwen, of je bent wel toe aan wat nieuws. Je twijfelt of je daar hulp bij kunt gebruiken. Want ja, de meeste mensen doen dat toch gewoon zelf. Maar word jij dan verrast door dat interieur of wil je toch iets meer? En zijn die kosten het wel waard? Waarom vinden anderen een interieuradvies waardevol? Het is goed dat je daar over twijfelt. Of misschien ben je zelf al overtuigd, maar heeft je partner nog een stokje achter de deur nodig.

Hieronder leg ik je daarom duidelijk uit waarom het fijn is om een interieuradvies van een interieurontwerper te kiezen. Je weet waarschijnlijk wel wat je leuk vindt. Maar om dan van al die combinaties een mooi geheel te maken is vaak toch wel moeilijker dan je dacht. Inrichten is namelijk meer dan wat meubelen en spullen bij elkaar neerzetten. Maar wat is er nog meer zo waardevol aan een goed doordacht interieurplan?

materialenkaart interieurontwerp interieuradvies tienerkamer

1. Het verbeterd de eenheid aanzienlijk.

Heb jij ook wel eens dat gevoel dat bij jou in huis alle ruimtes een apart gevoel geven en er weinig samenhang is. Zelfs binnen een relatief kleine ruimte komt het vaak voor dat de stijl en kleuren niet goed met elkaar matchen. Als interieurontwerper zie ik alles als één geheel en vaak kun je met wat simpele tips en iets andere kleuren een ruimte veel beter tot zijn recht laten komen. Zo krijg je een fijne flow door je gehele interieur.

2. Je krijgt een origineel advies wat is afgestemd op jouw stijl.

Je wil geen interieur wat iedereen al heeft. Maar iets met wat meer spanning. Maar je thuis voelen is natuurlijk het belangrijkste. Immers, je spendeert de meeste tijd thuis. Maar hoe krijg je die combi van spanning en behaaglijkheid nou voor elkaar? Ik leid je door de vele ideeën en ik zorg dat je de goede keuzes maakt die passen bij jouw woonstijl en het plan wat we opstellen. Samen maken we een origineel en authentiek interieur. De stijl die jullie thuis vormt wordt zo alleen maar versterkt.

3. Het bespaard je waardevolle tijd.

Een verhuizing of verbouwing kost al snel veel tijd. Zeker als je ook het gehele interieur uit moet zoeken. Er zijn zoveel winkels, materialen, woontijdschriften en Pinterest of Instagram helpen ook niet altijd om nou dat ene goede plan voor jouw interieur te maken. Dus keuzestress! Ik help je met ontwarren en maak een mooi voorstel voor jullie huis en interieur en ik laat je keuzes maken zonder dat je hele hordes winkels langs moet. Zo krijg je een fijn en doordacht interieur waar jullie je thuis voelen zonder dat je daar heel veel tijd aan kwijt bent.

interieuradvies plattegrond indeling begane grond

4. Je krijgt een optimale indeling

Jouw huis heeft een indeling waarvan je niet precies weet hoe je dat nou leuk ingericht krijgt. Vaak is een woning in de jaren dat het gebruikt is er wat betreft de indeling er niet op vooruit gegaan. Ik kijk met een frisse blik naar jouw interieur en indeling. Als interieurontwerper heb ik inzicht in de goede verhoudingen van een ruimte. Ik ga op zoek naar de optimale layout en indeling en dat kan vaak ook zonder (grote) verbouwing. Zo komen interieur en architectuur beter samen om een tijdloos geheel te vormen.

Willen jullie wel die verbouwing of uitbreiding dan is het goed te weten dat ik voor zulke verbouwingen graag zo vroeg mogelijk met de architect of constructeur samen werk. Zo kunnen we in een vroeg stadium al alles op elkaar afstemmen en kosten besparen. En mochten er nog geen architect of constructeur in beeld zijn, dan verwijs ik je graag door.

5. Je gaat praktischer wonen. 

Door de frisse en professionele blik van een interieurontwerper wordt je op dingen gewezen waar je nog nooit over na hebt gedacht. Je huis wordt niet alleen een eenheid, maar wordt ook praktischer en fijner om in te wonen.

6. Het is een behulpzame vertrouwenspartner 

Jouw interieurontwerper is je vertrouwenspartner voor jouw interieur en woonstijl. Ik hoor je helemaal uit over hoe jij woont en wat je mooi, of juist vreselijk vindt. Daardoor kan ik je goed adviseren en steunen bij jouw moeilijke interieur keuzes. Ik stuur je in deze keuzes en weet je dan ook te overtuigen de goede keuzes te maken. Zo wordt jouw interieur een weerspiegeling van jou als persoon.

7. Je haalt ongekende kennis in huis.

Als interieurontwerper heb ik de kennis in huis om de juiste materialen te kiezen voor jouw interieur. De ene stof is de andere niet en dat geldt voor alle materialen. Maar ook is het ene huis het andere niet en woont en leeft iedereen anders. Ik zorg dat alle materialen daarop afgestemd zijn. Ook weet ik waar alle nieuwste materialen vandaan komen en waar de voordelen voor jouw woning uit te halen zijn.

8. Ze bewaakt jouw budget en planning

Een goede interieurontwerper bekijkt meteen het beschikbare budget en bepaalt daar de diverse keuzes op. Er wordt ook meteen op de details gelet. Zo weet jij zeker dat je een mooi interieur krijgt binnen jouw beschikbare budget.

Een verbouwing of opnieuw inrichten kan erg stressvol zijn. Een interieurontwerper kan een groot deel van deze spanning voor je wegnemen omdat je de juiste keuzes maakt en je ook weet waarom deze keuzes zijn gemaakt. Ik kijk altijd met jou naar de planning en zorg dat alles op tijd is en stuur daar waar nodig bij.

Photo by Startup Stock Photos on Pexels.com

9. Je krijgt een duurzaam huis

Een goed ingericht interieur is duurzaam en toekomstgericht. Ik kijk samen met jou naar hoe jouw toekomst eruit gaat zien. Zo kunnen we hier rekening mee houden en is jouw interieur niet alleen van fijne materialen gemaakt, maar gaan deze ook lang mee en kan je interieur meegroeien met jouw toekomst.

interieuradvies top perspectief tienerkamer

perspectief van bovenaf

10. Het schept verbeelding

Veel mensen vinden het moeilijk om een plan van hun nieuwe interieur voor zich te zien. Hoe gaat mijn interieur er dan uitzien? Plattegronden en perspectieftekeningen van het interieur kunnen daar erg bij helpen. Zo krijg jij een duidelijk beeld hoe jouw huis er straks uit komt te zien en helpt het je de juiste keuzes te maken. 

Overbodige luxe?

Een interieuradvies kan heel waardevol zijn en hoeft echt niet duur te zijn. Soms brengen een paar uurtjes met een interieurontwerper je op hele leuke en originele ideeën waar je zelf nooit op zou zijn gekomen. Een goed ontwerp levert je veel meer op dan wat het kost en het is fijn wanneer je iemand hebt waar je op terug kan vallen en je helpt bij het plan te blijven.

Een interieurontwerper behoedt je van miskopen en fouten. De woningwaarde verhoogd door de fijne flow en goede basis van interieur, architectuur en afwerkingsniveau. Maar het allerbelangrijkste:

Het verhoogt jouw woonplezier.En die gratis interieuradviezen in een winkel dan? 

Veel woonwinkels geven gratis interieuradvies. Maar bedenk wel dat zij verkopen wat daar in de winkel staat. Prima als jij daar alles heel mooi vindt. Maar mocht je meer willen dan de showroom die je daar inloopt dan is de keuze voor een onafhankelijk interieurontwerper een veel beter alternatief. Deze zal veel gerichter op jouw persoonlijke stijl kunnen zoeken en ontwerpen en je krijgt dan een interieur wat echt bij jou past.

Overtuigd?

Heb je interresse of wil je meer weten? Neem contact op voor een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

green succulent branches growing in garden

Photo by Karolina Grabowska on Pexels.comGeef een reactie