Blog

Geen categorie

Leemverf, de Ecologische muurverf.

Yay, je wil wel een nieuw kleurtje op je muur, maar die latex van de bouwmarkt ben je wel beu. Good on you! Ecologische muurverf op basis van Leem is een goed alternatief, wordt al eeuwen gebruikt en is op basis van aarde. Leemverf geeft niet alleen kleur, maar ook warmte en sfeer aan je interieur.

Latexverf bevat conserveermiddelen en schimmelwerende middelen die erg slecht zijn voor het milieu. Eigenlijk is het gewoon vloeibaar plastic met een kleurtje. Kwasten worden met leidingwater schoongemaakt en waterzuiveringsinstallaties kunnen dit niet uit het water filteren!

Maar gelukkig zijn er genoeg ecologische alternatieven die een stuk beter zijn voor het milieu, vaak veel voordelen bieden en ook nog eens erg mooi zijn.

Leemverf is, je raad het al, op basis van leem. Er zijn producenten die de kleur van de verf af laten hangen van de kleur van, nou ja, de leem. Dus geen toegevoegde pigmenten. Er zijn natuurlijk ook producenten die wel kleurpigmenten toevoegen. Dus voor ieder wat wils en je bent zeker niet afhankelijk van alleen aardetinten. Aan de witte leemverf is titaniumoxide toegevoegd. Deze is dan ook erg mooi wit.

Leemverf geeft niet alleen kleur, maar ook warmte en sfeer aan je interieur. Gebruik je de wat grovere verf dan doet dit zelfs ook iets met het geluid in de ruimte.

Welke materialen je gebruikt om de leemverf te verwerken hangt af van welke verf je kiest. Er zijn verven die je met de roller of blokkwast opzet, maar er zijn ook verven die echt alleen met een blokkwast kunnen. Ook de houdbaarheid verschilt. Is de verf voorgemengd dan gaat hij vaak maar ongeveer 6 weken mee. Niet dat je er dan niet meer mee kunt verven, maar je moet wel tegen rotte eierenlucht kunnen 😉 Mocht je de verf langer willen bewaren, dan kun je ook voor de droge vorm kiezen. En ben je klaar met verven? Beter niet de kwasten schoonmaken in de gootsteen. Watergedragen latex, maar ook leemverf is niet goed voor de waterfilter installaties.

Mocht je nou helemaal om zijn, maar je moet ook de wanden nog laten stucen, denk dan ook eens aan leemstuc. Het leefklimaat in een woning met leemstuc is vele malen beter dan wanneer er met kalk is gestuct. Voor meer info kun je hier eens kijken.

En op zoek naar een leuk leemkleurtje voor jouw wand? Ik kan je daarmee zeker helpen. Check dit dan even. En wie weet zie ik je snel bij een afspraak online of bij jou thuis.

Geen categorie

Kleur advies

Vanmorgen een kleur advies mogen geven voor een nu nog hele witte slaapkamer en met een hele enthousiaste klant weer weg gegaan. Fijn als je iemand zo enthousiast kunt krijgen met tips en tricks zodat ze meteen aan de slag willen.

Wil jij ook graag een kleuradvies? Neem dan snel contact op om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Bij een kleuradvies neem ik niet alleen de kleuren mee, maar geef ik je nog veel meer tips en linkjes om jouw interieur snel tot een mooi geheel te maken.

deco

Lekker ding: De Kamerlinde

Als je vraagt aan mij ‘Wat is jou lievelingsplant’ sta ik altijd een beetje raar te kijken. Ik kan gewoonweg niet kiezen. Ga ik voor een tuinplant zoals tientallen prachtige vaste planten zoals de Campanula, voor één van de zoveel geweldige klimmers zoals de klimroos of Clematis, een uitbundige kuipplant zoals een Agapanthus, misschien dan een najaarsgras zoals de zwierige lampenpoetser of toch maar gewoon één van de kamerplanten die mijn huisje wel zo gezellig en fijn maken… Keuzestresss? Nee hoor. Je begrijpt het al waarschijnlijk. Ik kies gewoon niet.

De kamerlinde, Sparmannia Africana, is zeker één van de zovele favorieten van mij. Frisgroen, groot zacht blad en groeit in een lekker tempo door. Hij leeft! Zeker met water uit je aquarium, daar maak je hem heel blij mee! En hij is helemaal hipperdepip. In de jaren negentig was deze beauty al eens in de picture.

Kamerlinde
Maak kennis met ‘Toon’, mijn kamerlinde.

Hij mag twee keer in de week lekker wat water met geregeld wat voeding, of gebruik dus je aquarium water(!). Zet jou Toontje alleen niet in de felle zon op het zuiden, dan verbrand deze jongen. Liever schaduwrijk en koel. Een lichte slaapkamer of hal bijvoorbeeld zijn perfect.

Tip: geef jou platen ook een naam, zo zorg je nog beter voor ze en zij voor jou:)

ontwerp

Stalenservice

stalenservice of sample service per post met behang, stoffen en andere stalen voor het interieur

Vandaag weer een mooi stalen pakketje op de post mogen doen voor een leuk nieuw project voor een groot hotel in het noorden van ons land. 

Op naar een warme relaxruimte in een kleine wellness en een nieuwe grote zithoek bij de receptie van het hotel. De tekeningen zijn bijna definitief, nu nog even de puntjes op de i.

De stalenservice hoort, zeker in deze tijden, standaard bij een interieuradvies. Mocht jij ook geïnteresseerd zijn in een advies online of bij jou thuis kijk dan even hier.

Heb je een groot project zoals dit hotel? Ook dat kan. Neem dan even vrijblijvend contact op.

interieurs, tips

10 tips voor een natuurlijker interieur

Ecologisch wonen, dat klinkt altijd zo fijn, maar hoe doe je dat en waar begin je. Het begint natuurlijk gewoon met kleine dingen en zo bouw je langzaam op. Voor een beter milieu, maar ook voor een fijner binnenklimaat. Hier vast 10 tips voor jou om te beginnen met fijner wonen.

En heb ik je geïnspireerd voor nog meer natuurlijk wonen? Ik help je er graag bij. Tegenwoordig is er voor elk bouwmateriaal een ecologisch alternatief.

1. Gebruik biologische schoonmaakmiddelen. De geur is veel minder chemisch en je kunt er prima mee schoonmaken.

2. Was met biologische wasmiddelen. Voor de geur geldt hetzelfde als voor de schoonmaakmiddelen.

3. Gebruik voor jezelf en je gezin biologische verzorgingsproducten zonder chemicaliën. Denk aan shampoo, dagcreme, handzeep, nagellak, make-up enz. Veel van deze producten komen in ons afvalwater terecht, wat natuurlijk niet zo goed is voor ons milieu.

4. Haal meer planten in huis. Kijk waar jij een plekje vrij hebt en check in het tuincentrum of bloemenwinkel welke plant geschikt is voor dat specifieke plekje. Planten brengen het buiten naar binnen en daar voel je je direct beter bij.

5. Lucht je huis regelmatig door een raam open te zetten, al is het maar een kiertje. Wat is er nou fijner dan jouw mooie vitrage in een licht briesje?

6. Zorg overdag voor voldoende daglicht en ‘s avonds voor zacht warm licht om zo je bioritme zo min mogelijk te verstoren.

7. Nieuw kleurtje op de muur? Overweeg eens natuurlijke verf op leem-, kalk- of lijnoliebasis. Deze verven zijn puur natuur en verbeteren ook nog eens het binnenklimaat doordat ze warmte en vocht beter kunnen verdelen. Ook hebben ze een erg mooie natuurlijke uitstraling en ogen ze daardoor rustiger. En ook deze natuurverven hebben heel veel mooie kleurtjes. 

8. Laat je een nieuwe houten vloer plaatsen? Er zijn ook houten vloeren met minder impact op de natuur, zoals kurk of bamboe.

9. Koop niet alles nieuw. Dat oude kastje is in een nieuw kleurtje wel weer leuk. Meubelen van de kringloop zijn vaak erg goed op te knappen en zijn vaak van betere kwaliteit. Stoelen en zelfs banken kunnen bij de stoffeerder in een hele nieuwe stof worden bekleed en indien nodig van nieuwe vulling worden voorzien. Dus upcyclen maar!

10. Maak je buitenruimte fijn. Zorg dat je er graag even zit, ook als het koud is of regent. Zorg dat je beschut en droog kunt zitten. Het liefst op warme kussens, of neem even een dekentje mee van binnen. Niets is fijner om je hoofd leeg te maken dan wanneer je even buiten bent.

Geen categorie

Jan des Bouvrie overleden

Gisteren is wellicht Nederlands bekendste interieur designer Jan des Bouvrie overleden. Een icoon voor de lichte en strakke interieurs. Hij was die sombere en saaie woonkamers van de jaren 70 wel beu. Zijn bekendste ontwerp is toch wel zijn Bank 430, een waar museumstuk.

Persoonlijk ben ik nooit een erg groot fan geweest van Des Bouvrie, maar hij heeft het Nederlands interieur vanaf de jaren 70 zeker een boost gegeven. En dat zie je gelukkig nog steeds terug in de interieurs van nu.

Bank 430 van Jan des Bouvrie
ontwerp

Een cadeautje in je brievenbus

Veel mensen creëren hun eigen interieur en zijn daar prima tevreden over.  Maar wat als je er nou niet helemaal uitkomt en je wel wat tips kunt gebruiken, zoals wat voor accessoires toe te voegen of welke kleur moet er op de muur komen. Voor deze relatief kleine vragen kun je hier terecht en dat kan tegenwoordig gewoon vanuit je luie stoel. Een woonadvies kan bij jou thuis, of op afstand door middel van telefonisch en mailcontact. Je krijgt uitgebreid woonadvies en je krijgt altijd zo’n leuk doosje in de bus met sfeerbeelden en materialen.

Leuk toch!

Enthousiast geworden voor een woonadvies thuis of op afstand kijk hier , of wil je meer info?

ontwerp

Home Office

Kijk jij ook nog steeds tegen die saaie muur aan waar je begin coronatijdperk maar gewoon bent gaan zitten met je laptop? Je bent niet de enige! Maar nu alles toch wat langer blijkt te duren en veel bedrijven en werknemers ook wel het nut inzien van thuiswerken, wil je misschien toch iets meer luxe. Is de indeling wel handig? Kun je alles kwijt wat je nodig hebt? Spreken de kleuren je aan? Want dat zijn toch allemaal wel dingen waar je blij van wordt tijdens het werken. En wie in een fijne en comfortabele ruimte werkt, werkt beter en kan zich beter concentreren.

Mocht je wel wat advies kunnen gebruiken? We helpen je daar graag mee. Er is niets fijners dan een fijne en functionele werkplek met een beetje gezelligheid. Want je moet tenslotte je collega’s al missen.

tips

Ecobouwers gesloten deur

Voor iedereen met ecologische bouwplannen is dit een mooi alternatief voor de open deuren dagen van Ecobouwers in België. Veel online seminars en inspiratie. Ik ben altijd benieuwd wat voor materialen er weer op de markt zijn en wat er nu echt gebruikt wordt. Nederland loopt, vind ik, altijd een beetje achter wat dat betreft en ik volg dan ook op de voet wat onze zuider- maar ook oosterburen op de markt brengen.

https://www.ecobouwers.be/geslotendeur