In opdracht van Van der Valk Timmerfabriek hebben wij voor Van der Valk Hotel Leeuwarden Exclusief een totaalplan gemaakt voor het interieurdesign van de boerderijwoningen van de Friese negentiende-eeuwse kop-hals-rompboerderij Bumastate. Inclusief het ontwerp van alle maatwerk meubelen zoals de haard wandkast, hoofdborden van de bedden, kasten en de prachtige make-up standaard.De boerderij van ca. 1870 stond al jaren leeg en kwam in 2015 in het bezit van Hotel Leeuwarden. Eind 2020 is de renovatie/nieuwbouw van het oorspronkelijke woonhuis en 6 long-stay boerderijwoningen afgerond. 

Wij hebben mee mogen denken over de uitstraling en het maatwerk voor de boerderijwoningen. De long-stay appartementen zijn super gezellig in de wintermaanden door de elektrische haarden die in de wandkast zijn geplaatst. Voor de achterwand is een warme houtkleur uitgezocht die in het hele appartement terug komt. Het maatwerk is door Van der Valk Timmerfabriek gemaakt en geplaatst.

In de entreehal naar de boerderijwoningen liggen de prachtige Portugeese tegels van Floorz.

Ben je in of rondom Leeuwarden op zoek naar een tijdelijk appartement of heb je gewoon zin in een weekendje weg met meerdere personen? Check deze dan zeker! Er zijn 2, 4 en 6 persoons appartementen in de boerderij gevestigd. Er is een ruime keuken en luxe badkamers en de boerderij woningen zijn van alle gemakken voorzien.


Woonkamer van de boerderijwoningen in Bumastate Leeuwarden met een inbouw haard en wandkast en houten achterwand.