Deze klant verhuisde van een nog studentikoos interieur naar een jaren 70 woning in Eindhoven en daar mocht wel wat nieuws gebeuren. Bij 40+ begint toch wel het volwassen leven en mag het allemaal wat serieuzer. Het moest een stoer en industrieël interieur ontwerp worden met als basis een zelf geschoten foto van een leeuw op de savanne. Ook was het een grote wens om een grote boekencollectie kwijt te kunnen in de woonkamer, samen met een draaitafel. Kom binnenkijken.


De bestaande laminaatvloer bleef liggen. Zust Design heeft een zwevende boekenkast op maat ontworpen. Met deze handige klant was dat geen probleem en hij heeft zelf de Ikea onderkastjes gemonteerd en de stijgerbuispijp boekenkast in elkaar gezet.


De zwevende maatwerkkast diy, ontworpen door Zust Design en gemonteerd door de klant zelf. Onderste 6 lades zijn Ikea bovenkeukenkastjes met lades ipv klepdeuren. Er is voldoende ruimte voor de boekencollectie, draaitafel, apparatuur en tv.


Verder was er een grote wens voor een herenfauteuil en een salontafel met opbergruimte. Om het industriële en stoere karakter van het interieur te benadrukken is er gekozen voor een eettafel die je omhoog kunt draaien met 3 paar verschillende eetkamer stoelen eromheen. Superleuk met feestjes of voor het huidige thuiswerken. Zo kun je ook even gaan staan tijdens een snelle meeting.

Voor de kleuren gekozen we voor een savanne geel en indigoblauw met als centerpunt de matzwarte schouw.

Voor deze klant hebben we een kleurenvision gemaakt in de foto’s van de makelaar. Zo kon de klant beter zien wat de kleuren met de ruimte zouden doen.Ook de slaapkamer werd meteen aangepakt. Hier kozen we voor een rustige kleur Sage groen die ook op het plafond en op de inbouwkast is doorgezet. Zo krijg je een heel rustig geheel. Als achterwand voor het bed kozen we voor een eyecatcher een robuuste kurk van Kurk24. Deze kurkwand zorgt dat het geluid in de ruimte heel rustig blijft. Super relaxed bij het slapen. De zwarte accenten geven het geheel de stoere look waar deze klant naar op zoek was. De vloerbedekking die er lag is vervangen door een natuurlijke bamboe vloerbedekking. Super rustgevend en toch warm aan je blote voeten. Deze heeft alleen een beschermende olielaag gekregen.


En de leukste reactie van mijn klant: “Kijk, ik heb een mooi accessoire gevonden voor bij de woonkamer.”

Wat een schatje! Alleen de bank is nu niet meer veilig. Favoriete plekje.


Reactie van de klant

Jeroen: “When I moved this year, it felt like the time to go for something entirely new. With Ilse’s help my house has been transformed to something beautiful. For the first time in my life I get compliments on how nice everything looks.

Initially, I must admit, it felt a little scary to ask someone else to design your interior, it is very personal after all. Ilse quickly put me at ease. She takes time to explore your interests, likes and dislikes. After the initial input she comes with ideas and suggestions and she takes feedback very seriously, but she is also not afraid to challenge your preconceptions. Because of this, Ilse’s design truly feels like my home.

I specifically want to mention a floating bookcase design she designed from scratch for me, her use of bold colours and the awesome bedroom she designed.”